McLouis Sovereign: all inclusive

De Sovereign is een speciale serie van Mc Louis. In samenspraak met de fabriek in Italië werd overlegd hoe deze reeks moest samengesteld worden. De Sovereign is gebaseerd op bestaande grondplannen en technieken, maar voegt daar een zeer complete uitrusting aan toe. De Sovereign is dus eigenlijk het resultaat van een goed uitgeruste kampeerauto die standaard alles aanbiedt wat de gemiddelde klant van een kampeerauto verlangt.

Rijkelijk interieur

Het interieurontwerp van de Sovereign werd gebaseerd op de duurdere Nevis integraalmodellen van McLouis. Dit toont zich onder meer in de afwisseling van donker hout met lichte kastkleppen. Ook de zitbanken en cabinezetels dragen bij aan de uitstraling. Er werd gekozen voor duurzaam wit kunstleder omdat het onderhoud hiervan gemakkelijker is dan bij klassiek leder dat onder invloed van het zonlicht na enige tijd uitdroogt en scheuren kan vertonen. De houtvrije zijwanden zijn ingevuld met Styrofoam isolatie en aan de binnen- en buitenkant met polyesterplaten afgewerkt. In alle modellen zit standaard een elektrisch hefbed. Eén van de grote voordelen is dat de motoren de constructie blokkeert en dus niet beweegt tijdens het rijden, zodat er geen hinderlijke geluiden ontstaan. Een tweede voordeel is dat het traploos in elke stand naar keuze kan ingesteld worden.

Seitz de Luxe

In de Sovereign zit het nieuwste type Seitz-ramen: de Seitz de Luxe. De Seitz de Luxe biedt een zeer mooi design en is naadloos in de wand gemonteerd. Andere merken maken doorgaans gebruik van opzetramen. Aan de binnenzijde is de verduistering glad en afwasbaar en niet met plissédoek afgewerkt. De muggengaas en verduistering zijn traploos instelbaar. De Seitz de Luxe is ook traploos te openen en te sluiten, met andere woorden: je moet niet eerst het raam helemaal naar boven duwen om het te kunnen sluiten.

Alleen maar voordelen

Nog een pluspunt is de plisséverduistering aan de zijramen in de bestuurderscabine in de vorm van een waaier. Het  is een dubbele plissé met luchtkanalen voor een betere isolatie en deze waaier kan volledig naar onder geklapt worden waardoor er geen kader aan de zijramen van de cabine zit. Het zicht blijft optimaal tijdens het rijden en het kunststofkader kan ook niet rammelen.

Troeven van de Sovereign

Uiterlijk wordt de Sovereign gekenmerkt door de naar achter aflopende daklijn. Zo blijft er geen water op het dak staan na een regenbui zodat je geen “koude douche” krijgt bij het instappen. Op alle indelingen zit standaard een tweede garagedeur, alsook een geïsoleerde bodem. Inbegrepen zijn ook de zonnepanelen. Verder is de striping in zwart/bruin/zilver kleuren voor de Sovereign gepersonaliseerd en kreeg deze reeks een eigen logo mee.

Opbouw: Semi-integraal

Onderbouw: Fiat 130 pk

Kleur: Wit

1e gebruik: Nieuw

Slaapplaatsen: 4

Zitplaatsen: 4

Aandrijving: Vooraan

Transmissie: 6V

LCD-camera (achteruitrijcamera)

Fietsrek

Luifel

Airco cabine

Zonnepaneel

Cruise controle, ESP

Zetelhoezen cabine

Prestige ECO-leder

Koepel + turboventilator


Unitravel - Klaverstraat 10 - 2260 Westerlo GSM: +32(0)496/51 69 61 - info@unitravel.be - BTW BE 0772.279.257